Bioteknologi Enzim | FAKULTI BIOTEKNOLOGI DAN SAINS BIOMOLEKUL
» PENYELIDIKAN » Bidang Kepakaran » Bioteknologi Enzim

Bioteknologi Enzim

Topik ini merangkumi enzim-enzim makanan yang penting seperti kumpulan oksodoreduktase dan hidrolase. Bidang ini merangkumi peringkat asas dan gunaan enzim termasuk   ciri-ciri enzim, kinetik, ciri-ciri struktur dan fungsi, dan aplikasinya. Teknik molekular digunakan bagi meningkatkan ciri-ciri enzim bagi memperbaiki penggunaan enzim dalam pemprosesan makanan dan pengekalan kualiti makanan diberi perhatian sewajarnya.


Senarai Pakar

 

Prof. Dr. Mohd Basyaruddin bin Abdul Rahman 
Dr. Muhammad Alif Mohammad Latif 
Dr. Siti Efliza Ashari 
Dr. Emilia Abd Malek 

Kemaskini:: 25/02/2019 [hirfarizan]

PERKONGSIAN MEDIA

FAKULTI BIOTEKNOLOGI DAN SAINS BIOMOLEKUL
Universiti Putra Malaysia
43400 UPM Serdang
Selangor Darul Ehsan
0397691047
0397697590
B1566655557